Jump to content

cwhobbes

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cwhobbes

  1. This is how I done gone and did it. Very Simple. :) 1. Copy : "urpmi.addmedia --update kde4 ftp://ftp.oregonstate.edu/pub/kde/stable/...PMS/i586/" in a terminal. (http://download.kde.org/download.php?url=stable/4.1.0/Mandriva/ is a list or mirrors, if the above isn't working). 2. Open Control Centre, Software management. Install 'KDEBASE4' and wait for it to do its thing. 3. Log out and Log into KDE 4.1. Seems to work for me. Although there's probably a better way. :D
  2. Hey Now. I seem to require a little help in setting something up. I have an Nvidia 6600GT 256MB with 2 GPU's on a single card. What I would like to do is configure each GPU to run a separate screen. IE : GPU:0 running my monitor, and GPU:1 running my TV. (As opposed to right now where both screens are using GPU:0. I wonder if anyone has any ideas of how to get the Second GPU working, other than just idling all the time. Heres my Xorg. (It's probably a mess, hey it works) Section "Device" Identifier "Device[0]" Driver "nvidia" BusID "PCI:05:00:00" #adjust using 'lspci' or cat /proc/pci Screen 0 EndSection Section "Device" Driver "nvidia" Identifier "Device[1]" Screen 1 Option "TVOutFormat" "SVIDEO" #or SVIDEO etc Option "TVStandard" "PAL-I" #or NTSC, PAL-I for uk etc Option "ConnectedMonitor" "TV" BusID "PCI:05:00:00" #adjust using 'lspci' or cat /proc/pci EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Simple Layout" Screen 0 "Screen[0]" Screen 1 "Screen[1]" LeftOf "Screen[0]" InputDevice "Mouse1" "CorePointer" InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" # font server independent of the X server to render fonts. # minimal fonts to allow X to run without xfs FontPath "unix/:-1" FontPath "/usr/share/fonts/misc:unscaled" EndSection Section "Module" Load "dbe" # Double-Buffering Extension Load "v4l" # Video for Linux Load "extmod" Load "type1" Load "freetype" Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so" Load "glx" EndSection Section "ServerFlags" #DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort) # allows the server to start up even if the mouse does not work #DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching) Option "allowmouseopenfail" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Mouse1" Driver "mouse" Option "Protocol" "ExplorerPS/2" Option "Device" "/dev/mouse" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard1" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "gb" Option "XkbOptions" "compose:rwin" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor[0]" #CRT HorizSync 30-95 VertRefresh 50-160 EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor[1]" #TV HorizSync 30-95 VertRefresh 60 EndSection Section "Screen" Identifier "Screen[0]" Device "Device[0]" Monitor "Monitor[0]" DefaultDepth 24 Subsection "Display" Depth 24 Modes "1280x1024" ViewPort 0 0 EndSubsection Option "DPMS" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" Option "AllowGLXWithComposite" "true" Option "RenderAccel" "true" Option "BackStoring" "True" Option "DisableGLXRootClipping" "true" EndSection Section "Screen" Device "Device[1]" Identifier "Screen[1]" Monitor "Monitor[1]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 Modes "800x600" EndSubSection EndSection #Section "Extensions" # Option "Composite" # Option "RENDER" "Enable" #EndSection Lspci shows: 04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600 GT] (rev a2) 05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600 GT] (rev a2) Simply changing 0:5 to 0:4 in my xorg, fails to start x. No Matching Device Section for instance (BusID 04:00:00) found. Changing all instances of 05: to 04 should simply tell both screens to now run on the other GPU, like nothing has changed. Should it not ? I think the problem lies in that this card is somewhat "retarded". In that it is actually 2 x 128MB cards on a single board, that requires SLI for the two work together. The Card is a Gigabyte GV-3D1 Dual nVIDIA 6600GT PCI-E, and I am using the latest Nvidia Drivers. I'll keep noodling until I get it working. Pleese Halp.
  3. I couldnt tell you if it actually shows up in Harddrake. Did you try System > Configuration > KDE > System Admin > Joystick ? Or actually try using it with a game ? I have an xbox pad hooked up just now, and harddrake says its "joystick null", but it works fine all the same.
  4. Yeah, nothing is supposed to happen. ;) Once I typed that, I could go into Joystick Config of KDE, and the sidewinder would be recognised. (And didnt require any further setup) (If you search the forums for "sidewinder"........ you'll find a few other modrprobe commands that you might need. Good Luck.
  5. I have both a USB and Gameport Sidewinder. The USB one is simply plug and play, and works automatically so I assume you have a gameport one. I dont have a gameport on my PC anymore so I cant test it for you, but back with 10.1 and maybe 2006, all I had to do was type: "modprobe sidewinder" into a terminal, and it would work fine. :) Hope that helps. ;)
  6. I get the following error when trying to configure filesharing on a fresh install of 2007. kcmshell (kdelibs): WARNING: Could not find module 'fileshare' This happens when I right click a folder and try to share it. However I have been able to get both Samba and NFS configured though Webmin, and both are working fine. Google didnt bring up anything relevant, so any help would be appreciated. ;)
  7. Just got mine working too :D How are you guys using your remotes ? Numbers 0-9 and also the arrow keys and select button appear to be working out of the box. But Im only able to change channels in Kaffeine with 0-9. Ill need to do some messing around. Thanks again.
  8. cwhobbes

    Screen turns off

    Nope no DPMS in bios. And no other power settings that might be useful. Im beginning to think that XGL is causing the problem. :unsure:
  9. cwhobbes

    Screen turns off

    I also have this problem in 2007. Even when watching a video, the screen will go blank after 10 minutes, then after a couple more minutes the monitor will power off. Ive also removed the DPMS line from my xorg.conf to no avail.
  10. Edit /etc/kde/kdm/kdmrc file. AllowRootLogin=true.
  11. Quite plain, but I think it works. #Click#
  12. cwhobbes

    Is it possible?

    Why on earth would you ever want to do that ? Burn them off to cd and play them that way, like every other homebrew app for the DC. What your actually looking for is a coders cable : http://www.lik-sang.com/info.php?category=4&products_id=48
  13. When logged in as user, azureus starts OK, but as soon as I attempt to open a torrent, or go into the config menu, it exits: (With the below error) ./azureus: line 107: 29218 Segmentation fault ${JAVA_PROGRAM_DIR}java -Xms16m -Xmx128m -cp "${CLASSPATH}" -Djava.library.path="${PROGRAM_DIR}" -Dazureus.install.path="${PROGRAM_DIR}" org.gudy.azureus2.ui.swt.Main "$@" Azureus TERMINATED. Trouble is, it runs perfectly as root. (When logged in as root, but not when running azureus "as" root from user.) Hope that made sense. Any ideas ?
  14. Don't reboot then. Shutdown and boot directly. It will only take an extra second. :P I have a similar problem. When I reboot from Mandrake into XP, for some reason my Windows Nvidia driver becomes damaged, and resets the display to default monitor, basic VGA driver and sets the resolution to 640x480. I can simply reinstall the driver to correct the problem whilst in windows, or just boot directly and avoid the problem. My advice is to just put up with it, your time could be better spent else where. You'd be suprized the amount of time a problem will simply go away, if you just ignore it long enough. :lol:
  15. Just updated 10.1 to KDE 3.4. Kept it nice and basic.
  16. I had the Exact same problem Try going into the Control Centre, then "boot", then "boot loader". You should see a few options below; "Enable ACPI" "Force no local APIC" and maybe "Force no APIC" Anyway it's these options you should try enabling and disabling, as this was the only solution I found after Searching google for hours. Currently I have "Enable ACPI" DISABLED, and "Force No Local APIC" ENABLED. My System hasn't froze in months ;)
  17. OK here goes then :) Icon theme: Exquisite. Using "Ksmoothdock" instead of Kicker. (Kicker panel is hidden up the top, but still gets used). SuperKaramba for "The Register" News box, the System Info Monitors, and also the XMMS panel. System Info Monitor theme, is called "cynapses_karamba", the XMMS panel was installed by Default with SuperKaramba. And the terminal is always there, I just made it transparent and took away the borders and menu bar, so nobody can move it around. Wallpaper is from Berserk, easy to find using google image search :) Hrm I think that's about it. All the icons for KsmoothDock, and the SuperKaramba themes, were taken from kde-look.org, so they should be easy enough to find, or to find something else you like. And you can find SuperKaramba and Ksmoothdock at kde-apps.org, both of which are really easy to use. Well I think that's about it. Have fun. ;)
×
×
  • Create New...