Jump to content
iceyintel

why won't any of these commands work? [solved]

Recommended Posts

Ok, i may just be super dumb, but i am trying to install World Of Warcraft Wrath Of Lich King over my cedega WoW but my problem is that it doesn't install and i found on the net that you have to type a command to have the "hidden" items show to install (via copy and pasting to desktop i think)

 

I tried all of them, i know my uid is 500 and i know mandriva uses su not sudo, but what am doing wrong when i type this commands and they don't work?The umounts work, but the mounts don't

 

the commands here don't work http://www.codeweavers.com/compatibility/b..._id=4997;tips=1 http://www.cedega.com/forums/viewtopic.php?t=9817 http://www.cedega.com/forums/viewtopic.php?t=9826

 

most support goes for ubuntu anyways.

 

when my cd is mounted (normal way) this is what it says

 

/dev/sr0 on /media/Lich King type udf (ro,nosuid,nodev,uhelper=hal,uid=500)

 

if anyone could help i would really appreciate it, thanks!

 

[moved from Command Line by spinynorman]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last night I installed Playonlinux from the reposity, after that I got Ratatouille running for my daugther.

and I can see that there are support for WOW in Playonlinux.

 

Use Playonlinux to install WoW and then run it like you would do on windows pc.

 

And mayby You'll have to download Winetricks, for more Windows support http://wiki.winehq.org/winetricks

Edited by orts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry my mistake, haven't read your first post proberly.

 

I'm not an expert in using the commandline, but have you tried to log in as root in konsole/terminal?

If this doesn't work you have to wait on someone with more experince in using CLI, sorry

Share this post


Link to post
Share on other sites
when my cd is mounted (normal way) this is what it says

 

/dev/sr0 on /media/Lich King type udf (ro,nosuid,nodev,uhelper=hal,uid=500)

If your

mount

command (as user) shows:

/dev/sr0 on /media/Lich King type udf (ro,nosuid,nodev,uhelper=hal,uid=500)

 

With your DVD mounted try

su

enter your password

umount /media/'Lich King'
mount -t udf -o ro,unhide,uid=500 /dev/sr0 /media/'Lich King'

Does that work for you? If not, please post the error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
now it won't even do anything

If you want to mount manually, you must create the mount point first

mkdir /media/'Lich King'

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, try

umount /media/'Lich King'
mount -t udf -o ro,unhide,uid=500 /dev/sr0 /media/cdrom

or /media/cdrom0

 

If that doesn't work, follow Jim's instructions and create a mount point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On a 2009 system, /media/cdrom may not exist (I believe that the installer does not add an entry in fstab for optical drives) and so he may need to create that directory anyway.

 

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On a 2009 system, /media/cdrom may not exist

Jim, this is just to show the reasoning behind my post. My 2009.0 system:

[greg@halfway ~]$ cat /etc/fstab | grep cdrom
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0

However, I have found so many inconsistencies in the different installations of other users... who knows. :huh:

 

iceyintel, I'm glad it's working for you. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...