Jump to content

Buzz27

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Buzz27

  1. hi, Running 2009:1 due to various Raid cards and matrox parhelia pci-x 256 multi monitor support. all been working fine for a long time, but when deleting virtualbox OSE for virtualbox full ( due to lack of USB support, my graphics driver reverted to basic only. I still have multi monitor support but the 3d accelaration / rendering has completely gone.This causes very slow file manipulation/ browsing and the only solution I can think off is a full reload. As I have multiple partitions and raid stacks i was wondering if any of you guys has another solution? Not sure which matrox driver I had running was either (mtxdriver-installer-x86_32-1.4.6, or mtxdriver-installer-x86_32-cvs-20090511) but have tried re-installing both - to no avail. must have lost all 3D/GLX reference's/ files
  2. Buzz27

    Kicker Bug

    Having checked the rtvscand service ( Symantec) was disabled on startup, I rebooted my server and all seems okay. The speed has dramatically increased and close to normal. I'm not a great fan of Symantec even when I was using windows it slowed down PC's dramatically. With installing Vmware and a windows server VM I experimented with installing an antivirus and symantec was the only one I could see available. It never worked, and as can be seen above caused my Desktop/ Kicker problem when it finally activated itself - due to not being able to remove it automatically. I haven't had to remove a package that isn't listed in MLCC software management before. I have found the two scripts in /etc/rc3.d ( S52rvtscand & S53symcfgd ) and also the folder this points to /etc/symantec. Is it just a case of deleting these or do I have to search for all the dependencies ( if there are any )?
  3. Buzz27

    Kicker Bug

    Created a new user and Kicker seems to be working okay, although all things are running a bit slowly compared to normal. Logging back into my original account I have found a few minimized windows hiding down in the bottom RH corner just off the screen, which amongst things showed crash data. One window had Symantec listed in the title which I have now closed(killed) and this seems to have fixed Kicker on all desktops. I recall trying to install this way back but it never seemed to work. Maybe one of my system updates has cured a defeciancy in one of the required modules and this has now made Symantec Anti virus start - crippling my system and causing the desktop problem? Although my Desktop/ Kicker problem may have gone there does however seem to be a lag on all activities - same as with the newly created test user. Not sure what is causing this? Even posting this reply has taken alot longer to input due to slow browser/ text entry! Previously in the dreaded MSWindows I would have bet on this being a corrupt/ flty graphics driver, but I am not aware of driver issues in Linux as I have only moved all my servers over to Linux ( fully) approx 1 yr ago. Any help with this would be appreciated? I am slowly replacing all my previous MS Windows software with superior Linux applications, and am learning all the way. I wouldn't say it has been easy sticking with Linux , but it has been a challenge at some times.
  4. Buzz27

    Kicker Bug

    All of a sudden I have developed a " bug" associated with Kicker. On startup Kicker appears but once you change to another panel it disappears completely, this happens with or without hiding activated. The only way to bring kicker back on the screen is by using alt+F2 and calling it up from the command line - this prompts Kicker is already running, but makes it reappear on the screen. I have also tried alt+f2 Kcontrol and altering the desktop settings back and forth, but this only does the same by diplaying kicker until a panel change is called. I have also noticed a slowness to my whole GUI, but changing the Graphic settings doesn't seem to achieve much either. At present I am having to run the KDesktop menu bar with Kasbar to give me access to all panels etc. On shutdown a KIcker Crash warning becomes visible. I am running Mandriva 2008 kernel-server-2.6.22.19-2mdv​. Any Ideas how I can return Kicker to full functionality?? Thanks...
  5. I have used this in the past, and am currently looking for the build up of junk/ left behind files. So far I have found 1.4gb of files left when a program ran out of space and crashed leaving the files in a hidden directory. Is there any way to search for all temporary files including ones left after a make/ compile which are no longer req'd? or a global junk cleaning utility? similar to System mechanic, CCleaner ,Your uninstaller etc I have already looked in the /tmp directories and removed any I don't need there.
  6. I have just recovered my system after running out of space on my root partition. This resulted in a .DCOPserver KDE - connection list failure, after I tried to reboot the box with ctl+alt+backspace. Once I got the shell/ terminal I logged in as root and ran startx. Even though this enabled me to recover some space on the root partition, I still couldn't get KDE to login after rebooting. From a little research and error analysis I ran the following to change ICE-unix permissions and move the offending items giving the .DCOPserver error prompt chmod 777 .ICE-unix cd /home/user/.kde ls -la mv socket-localhost socket-localhostbak mv tmp-localhost tmp-localhostbak reboot Having moved/ renamed my /user/.kde/ sockets and rebooting I found selecting KDE as the session gave me a new error .ICEauthority access failure I ran cd /home/user ls -la chmod 777 .ICEauthority I have now got my KDE GUI running again but still have very little space left on my root partition which is currently df Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda6 7.7G 7.2G 187M 98% / /dev/sda8 111G 87G 24G 79% /home /dev/sdc2 459G 429G 5.8G 99% /mnt/Lacie_TB1 /dev/sdc5 459G 430G 6.0G 99% /mnt/Lacie_TB2 /dev/sdb1 689G 649G 5.0G 100% /mnt/SR1 /dev/sdb2 687G 651G 2.1G 100% /mnt/SR2 This may be due to having multiple kernels installed which I have accumulated when updating. I like to keep one as a backup, but am keen to remove the others ( to gain some space on root). uname -a Linux NS03 2.6.22.19-server-2mdv #1 SMP Mon May 5 21:13:00 EDT 2008 i686 Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.40GHz GNU/Linux rpm -qa | grep kernel kernel-desktop-devel-2.6.22.19-2mdv-1-1mdv2008.0 kernel-desktop-latest-2.6.22.19-2mdv2008.0 kernel-server-devel-2.6.22.18-1mdv-1-1mdv2008.0 kernel-desktop-devel-latest-2.6.22.19-2mdv2008.0 kernel-server-devel-latest-2.6.22.19-2mdv2008.0 kernel-server-2.6.22.18-1mdv-1-1mdv2008.0 kernel-server-latest-2.6.22.19-2mdv2008.0 kernel-desktop-2.6.22.19-2mdv-1-1mdv2008.0 kernel-server-devel-2.6.22.19-2mdv-1-1mdv2008.0 kernel-server-2.6.22.19-2mdv-1-1mdv2008.0 Any suggestions/ recommendations on how to gain back some space on this partition would be welcome! as I feel nearly 8G should be plenty for the operating sytem to manage on. ;)
  7. I have managed to install K9copy after updating my sources with Smart-Urpmi urpmi.addmedia --update plf-free_release ftp://plf.lastdot.org/plf/2008.1/free/release/binary/i586/ with media_info/hdlist.cz urpmi.addmedia --update plf-nonfree_release ftp://plf.lastdot.org/plf/2008.1/non-free/release/binary/i586/ with media_info/hdlist.cz All now seems to be okay. I will look into updating to 2.6.24, depending on benefits. What benefits/ fixes are you aware of?
  8. Hi, I am trying to add various applications ie. K9copy ,dvdshrink etc but having tried Easy-Urpmi previously I have resorted to adding them manually but still keep hitting problems. Every time I attempt to run Easy-Urpmi to add plf-free and non free to my sources, all i get is : bad <url> (for local directory, the path must be absolute) Even running the command in a root shell urpmi.addmedia --distrib --mirrorlist 'http://plf.zarb.org/mirrors/2008.1.i586.list' I get an error Unknown option: mirrorlist Any ideas. I am running kernel 2.6.22.18-server-1mdv. [moved from Software by spinynorman]
  9. Hi, Noticed the Easyurpmi link on this thread and was looking for some help. I have tried using easyurpmi to add plf-free and non free to my sources, but all i get is : bad <url> (for local directory, the path must be absolute) Any ideas. I am running kernel 2.6.22.18-server-1mdv.
  10. Have tried the folder drop, but no joy. SMplayer seems to struggle with the menus and picture is jerky ( as my G3 only has an 8M graphics card), but linDVD plays smoothly. I guess until I find a solution I'll have to keep adding the files manually or making an iso from the folders.
  11. Hi, I am trying to mount a Directory as a DVD rom (for use in linDVD) to save adding all the files manually in the playlist. Is there an easy way to do this? or will I have to make an iso from the directory inc VIDEO_TS and AUDIO_TS and mount this as a virtual drive with the code: mount -t iso9660 -o loop filename.iso /media/iso
  12. etc/sysconfig/network: NETWORKING=yes HOSTNAME=NS03 /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0: DEVICE=eth0 BOOTPROTO=static IPADDR=192.168.1.252 NETMASK=255.255.255.0 GATEWAY=192.168.1.1 ONBOOT=yes METRIC=10 MII_NOT_SUPPORTED=no USERCTL=no DNS1=212.139.132.4 RESOLV_MODS=yes LINK_DETECTION_DELAY=6 IPV6INIT=no IPV6TO4INIT=no /etc/config/network-scripts/ifcfg-eth3: DEVICE=eth3 BOOTPROTO=static IPADDR=172.16.0.23 NETMASK=255.255.255.0 GATEWAY=192.168.1.1 ONBOOT=yes METRIC=5 MII_NOT_SUPPORTED=no USERCTL=no DNS1=212.139.132.4 RESOLV_MODS=yes IPV6INIT=no IPV6TO4INIT=no Route -n # route -n Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 172.16.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 5 0 0 eth3 192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 10 0 0 eth0 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 5 0 0 eth3 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 10 0 0 eth0 127.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U 0 0 0 lo 0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 10 0 0 eth0 I have noticed I now am able to browse both networks If I don't go into Network center and start eth3 , although it takes a while to first access the internet. As can be seen route -n shows only one gateway on boot, but this changes if I go into Network Center and start eth3! (Network Center shows eth3 as disconnected whenever my server is started but functions okay). The hub at the back is because my Gigabit switch only has 8 port's, and as I previously had my server dual nic's bonded this took up 6 leaving only 2 free. I have multiple other PC's which are used when needed aswell as the ones I fix for others ( which I like to connect and update as required). I have the hub linked to the switch with a crossover, and currently run my windows 2000 server as a proxy server for the Lan.( this will be run virtually when I find a suitable Linux OS which will fill all my requirements). Mandriva is coming along well, ( has a few faults that need tweaking manually, but otherwise is okay so far). I guess my wish list would be : bonding of my HP dual port nic's, proper DVD support/playback ( like Intervideo WinDVD) faultless NTFS support ( although ntfs-3g is working okay, but a bit messy to get full control on new drives/ particularly USB etc).
  13. I may have a go setting up my network slightly different , similar to your suggestions, as what ever I do to the gateway address on my ethx changes back on a reboot ( mainly due to the NIC not starting unless its own ip range is used in the gateway). Blanks/ other ranges dont seem to be excepted to start the interface. I have to run : # route del default gw 172.16.0.21 after each restart of the internal eth3 My current setup is: PC ( Lan) ....> Hub ( 100M) ....> Switch ( GB) ....> Server1 .....> router ...> Internet ...................................................................<...........> Server2 ....> ....................................................................<..........> Server3 ....> All my servers are connected to both the Extl router and Gigabit switch, allowing me to sent data between each server at the fastest possible rate without affecting the Wan/ Internet xcon. I may put the switch upfront( as in your setup), and send data that way ( between each other as traffic on my ADSL2+ should only be low compared to my switch capacity, especially if I can get bonding to work with Mandriva on the dual GB nics ). Do you have any Idea how to achieve this, would I need a different kernel , or isn't it supported yet? I was looking at making one a pure file server anyway. Would you recommend NFS or SMB for this? I've not had much success with any between Linux box's, but Linux to Windows works every time. I did look at the link posted : http://forum.mandriva.com/viewtopic.php?t=79053 but this seems only to deal with DNS settings, which I have no problems setting already. Looks like I'll have to stick with resetting the gateway every reboot, until a possible fix.
  14. Well looks like I spoke to soon!! When I rebooted this morning , I had the faulty routing back. As I don't seem to be able to leave the gateway blank on eth3 ( Lan), and setting it to the router gateway 192.168.1.1 - disables it from starting eth3, I'm faced with having to start eth3 with my old Lan proxy gateway and then run the 'route del' command every time I boot. Is there any way I can correct this permanently?
  15. Ian, Yet again you have come up trumps. I restarted eth3 with my internal gateway set at 172.16.0.21 ( so it would start) also put in my ISP's dns in both eth0 and eth3 then deleted the internal gateway with the : # route del default gw 172.16.0.21 Both now work okay. Not sure why it kept putting a gateway in on Network Center. it just doesn't like blanks. It goes to show running commands from the terminal is much more reliable.( just like the old Dos days). I had a similar problem with a Debian based distro which just wouldn't work with their network interface setup, every reboot I would have to reset the settings in the terminal window 'Ifconfig' etc ( which is just one reason why I switched distro). Thanks for your help ( Its all good experience, and I can only learn as I go) picking up the little quirks of each distro on the way. So far I am happy with Mandriva, I like the way it presents its control centers ( although they do seem to have some problems ,as this shows). :D :D How would you have setup my network?
  16. Ian, It's the later. My router has the 192.168.1.0 range ( eth0) and my Switch/Lan is the 172.16.0.0 range.(eth3). I had it this way to enable me to download from the net and transfer files across my lan without affecting the bandwidth. I have tried to delete the gateway on my lan ( eth3) and leave it blank in Network Center but it just automatically adds 172.16.0.2, so I set it as my windows server address (172.16.0.21) just to have it connect and give the routing details you requested. When I add the router 192.168.1.1 address it doesn't even connect. ( I can set this in the terminal window, but there's no difference). I suppose I could put the switch up front between the router , but would have to set the firewalls on all servers to allow each other to connect and transfer between themselves. I always thought my setup would be the most secure for my servers, and still allow me to connect to other computers on my Lan. Even though all the servers have 192.168.1.0 addresses I transfer files between them over the Lan backend via my switch. Would you have them configured differently?
  17. Ian, I have tried setting the 2 interfaces with the router ip as the gateway but have had no luck accessing the internet with the LAN xconn connected. My setup always worked fine in a Windows environment, but maybe I need to re-configure this for Linux ( I did however have a box setup with Scientific, the same as my Win2k server and this worked fine). Not quite sure what the problem is? If I set up eth3 with my router IP as the gateway it doesn't even connect ( in Network Center). I can set it up from the terminal but still no joy. If I leave the DNS blank, it fills this in with 172.16.0.2. The gateway for my router is set as itself. ( 192.168.1.1) My IP setup is: eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0B:CD:C9:C3:2D inet addr:192.168.1.252 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::20b:cdff:fec9:c32d/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:60 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:56 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:6153 (6.0 KiB) TX bytes:7380 (7.2 KiB) Interrupt:18 eth2 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:0A:5D:5F:AD UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B) Base address:0x3040 Memory:f7e60000-f7e80000 eth3 Link encap:Ethernet HWaddr 00:11:0A:5D:5F:AC inet addr:172.16.0.23 Bcast:172.16.0.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fe80::211:aff:fe5d:5fac/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:416 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:300 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:40373 (39.4 KiB) TX bytes:30804 (30.0 KiB) Base address:0x3000 Memory:f7ee0000-f7f00000 lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:31 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:31 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:2121 (2.0 KiB) TX bytes:2121 (2.0 KiB) Routing is: Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 10 0 0 eth0 172.16.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 5 0 0 eth3 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 5 0 0 eth3 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 10 0 0 eth0 127.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U 0 0 0 lo 0.0.0.0 172.16.0.21 0.0.0.0 UG 5 0 0 eth3 0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 10 0 0 eth0 Hopefully someone can enlighten me here!
  18. I run 3 Compaq servers 1 ML350 and 2 ML370's, all have 64bit PCI-X cards / Ultra 320 scsi riad 5 stacks/ Sata2 8x raid stacks. They each have 4GB ECC ram with twin processors/ twin head gigabyte Nics feeding into a gigabyte switch etc feeding my LAN/each other I notice there is a Server-kernel, would this offer me any advantages over the desktop-kernel? Does this support NIC bonding? What are the differences? [moved from Installing Mandriva by spinynorman]
  19. Finally got this to work. (Seems to have been a combination of kernel error and bad repo mirror)! I removed my original mirror, and installed another one - selecting only /main, /contrib, and /non-free as well as the corresponding /updates repos deleting testing and backports ( as recommended). Having previously deleted any old kernel's from my system with MCC, I ran the Updates and picked the 2.22.6.18-desktop kernel. I ran the commands given by awilliamson ( Site Admin on the Mandriva forum): urpmi kernel-`uname -r | cut -d- -f 2`-devel-`uname -r | cut -d- -f 1` urpmi kernel-`uname -r | cut -d- -f 2`-devel-latest and low and behold , the src files appeared in the /usr/src: file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/3rdparty file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/arch file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/block file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/crypto file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/Documentation file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/drivers file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/fs file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/include file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/init file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/ipc file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/kernel file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/lib file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/mm file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/net file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/scripts file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/security file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/sound file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/usr file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/.config file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/Kbuild file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/Makefile file:///usr/src/linux-2.6.22.18-desktop-1mdv/Module.symvers giving me the devel for kernel 2.22.6.18, in the /usr/src dir as I had experienced with other Distro's. I then ran /etc/init.d/vboxdrv setup - as I had previously run numerous times, when it failed recompiling with the KERN_DIR error. but this time it took a bit longer and finally compiled. I have since setup a virtual Win2003 server with no problems at all. I WOULD LIKE TO THANK all who contributed, especially Jim (jkerr82508) and Adam (awilliamson/ Site Admin Mandriva( from the Mandriva forum). ( My ML350/370's are Compaq servers running PCI-X /Ultra 320 raid 5 scsi and 8x sata raid stacks/ 4GB ram with twin processors in all), I have experienced no problem's running them as desktop kernels, but would the server kernel offer me any benefits?? ( may be another thread here!) Jeff...
  20. Hi, I have 3 servers connected to a Draytek Adsl2+ voip router. 2 currently running Linux ( various distro's under test) and 1 running windows 2000 server( but soon to be replaced with a versions of linux able to run Virtualbox ( which I'm having a few teething problems with at the moment, see my other thread!) My question/ problem is I also have a MS windows Lan set up with a different ip range- same subnet which I have all my servers linked into via a gigabyte switch. All servers have 2 NIC's ( 1 connected to my router, and the other to my Lan ). These are primarily dual channel gigabyte NIC's ( I'm a bit of a speed freak, when I can get it)!, although I haven't set the Linux box's up with bonding yet ( not sure if they even support this)? Back to my problem, I don't seem to be able to set which interface ( NIC) is my WAN and which is my LAN, so only seem to be able to use 1 at a time. If I enable both, my WAN ( ADSL) stops working, although I am still able to browse my LAN. Any ideas? My setup is ML350 running Mandriva 2.6.22.16-desktop, ML370 running Scientific/Mandriva/ Centos, Ml370 running Win2000 server. + Various PC's on LAN running Windows.
  21. I mainly use MCC, but on occasion do use urpmi from the SU terminal if I don't seem to be able to see the option I want. I've removed my original mirror and installed a new one. This now gives me the Kernel-desktop-latest as both 2.6.22.16-1mdv2008.0 and 2.6.22.18-1mdv2008.0. Selected is the 2.6.22.16, is 2.6.22.18 the latest or have I still got a repo problem? Which options should I have selected in the configure media ? Is 2.6.22.18 desktop the one I should be installing on my ML350/370's ?
  22. I originally thought this could be the problem as I only have the following dir under /usr/src: file:///usr/src/rpm file:///usr/src/rpm/RPMS file:///usr/src/rpm/RPMS/athlon file:///usr/src/rpm/RPMS/i386 file:///usr/src/rpm/RPMS/i486 file:///usr/src/rpm/RPMS/i586 file:///usr/src/rpm/RPMS/i686 file:///usr/src/rpm/RPMS/noarch file:///usr/src/vboxadd-1.5.0-6mdv2008.0 file:///usr/src/vboxadd-1.5.0-6mdv2008.0/dkms.conf file:///usr/src/vboxvfs-1.5.0-6mdv2008.0 file:///usr/src/vboxvfs-1.5.0-6mdv2008.0/dkms.conf file:///usr/src/virtualbox-1.5.0-6mdv2008.0 file:///usr/src/virtualbox-1.5.0-6mdv2008.0/dkms.conf All the rpm dir have no content ( I haven't deleted anything here, only deleted empty kernel dir in the /lib/modules)
  23. I have tried to install the devel kernel for -16 but keep getting an error: urpmi kernel-`uname -r | cut -d- -f 2`-devel-`uname -r | cut -d- -f 1` The following packages can't be installed because they depend on packages that are older than the installed ones: gcc-4.2.2-3mdv2008.0 kernel-desktop-devel-2.6.22.16-1mdv-1-1mdv2008.0 Continue installation anyway? (Y/n) n uname -r 2.6.22.16-desktop-1mdv Am I missing something here? I've looked through the package stats and don't appear to have any other kernels installed just have : Name: kernel-desktop-2.6.22.16-1mdv Version: 1 Release: 1mdv2008.0 Size: 24602 KB and Name: kernel-desktop-latest Version: 2.6.22.16 Release: 1mdv2008.0 Size: 0 KB Not sure why this is 0KB? Any ideas??
  24. Jim, I have removed all the other kernels I seem to have had installed along the way, but don't seem to be able to remove their directories that easily. Is there a way to become a SU in konqueror ( as all the module dir in /lib seem to be owned by root). If not I'll have to do it the long way, 1 at a time. ( I've already set myself in the wheel and root groups, but still don't seem to be able to work with root dir) I have tried to install the devel kernel for -16 but keep getting an error: urpmi kernel-`uname -r | cut -d- -f 2`-devel-`uname -r | cut -d- -f 1` The following packages can't be installed because they depend on packages that are older than the installed ones: gcc-4.2.2-3mdv2008.0 kernel-desktop-devel-2.6.22.16-1mdv-1-1mdv2008.0 Continue installation anyway? (Y/n) n uname -r 2.6.22.16-desktop-1mdv I don't seem to be able to find an updated kernel, other than: kernel-mm-2.6.23-0.rc8.mm2.1mdv or kernel-linus-smp-latest but I'm not sure which one I should be installing? Am I looking in the wrong place? ( I'm using MCC and http://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.mand.../main/testing/)?
  25. Hi All, I've recently moved over to Linux ( having tried it in the past, but not having the free time to learn how to run it as I want). I have worked on computers since the 8086 days/ DOS, in the early 80's and been through the Windows mill ( 3/3.11/win95/win98/win2000/winxp etc), running both desktop and server environments. I am quite impressed with the 2008 build and am currently running kernel 2.6.22.16-desktop-1mdv. My problem is I cannot find the kernel files in /usr/src, which I need to set the KERN_DIR to enable virtualbox to run correctly. I have installed Virtualbox 1.5.6 but am unable to start any virtual machines. My error code is: VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Re-setup the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' as root. VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED). Result Code: 0x80004005 Component: Console Interface: IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45} the log file shows: Makefile:75: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again. Stop. I would like to stick with this distribution, but am stuck between having already set up virtualbox on Scientific were the src kernel was in the usual place ( /usr/src ) and I could point the KERN references to. Any guidance would be much appreciated. ( I've also posted this on the Mandriva forum)
×
×
  • Create New...