Jump to content

Chiara

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Chiara

  • Rank
    New Here
  1. what do you mean by 'it does not cure anything?' ? if you mean that the problem will show up again at the next update (if the update was the trouble), well, you are surely right... but I need my pc, I cannot stay with a non working OS for weeks.. I'd end up using windows again...so I'll think I'll reinstall, and then keep looking for some answers for the old problem.. so that when it'll show up again I'll be better prepared! or maybe I'll be so well prepared that it won't show up at all ;) surely I'll be very careful about updating a kernel, next time! thank you for your help, anyway!
  2. if the test screen should be a sort of rainbow background with a small window asking 'is this the correct setting? yes/no' then it was ok! I have no idea, I think I'll try re-installing... is there any special reccomendation to avoid troubles? I had a 200.1 free, what if I install the one now (because of the proprietary ati drivers)? thanks!
  3. i tried this and then ran aticonfig, but it say it cannot fine the configuration file, please copy a configuration file into X11... I tried changing drivers, the best result I got was a good trial page, but no good x starting... thanks!
  4. at the fist boot after upgrade I did have the non-proprietary driver, at least I think so, it was the dirver for ati x1300-somethingelse family, which I also used when I first installed mandriva, before installing dkms-ati. (is this the non-proprietary driver?I think so because it was in the free mandriva isntallation dvd, but if not, which one should I choose?) in this situation I tried both the new and old kernel, but it was always not working. as this did not work I uninstalled and reinstalled dkms ati with the new kernel source... I know it's stupid, but I didn't know how to simply compile the drivers! just don't know the commands!
  5. I already installed kernel source (whole!) far my new kernel (2.6.17-14) then urpme dkms-ati (because it was compiled for the -13 kernel), urpmi dkms-ati. then aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf then, tryng to configure with mcc, I got errors (cannot open /dev/fb0:no such file or directory; no device detected). and everything is still the same!
  6. hi everybody! I installed mandriva 2007.1 free one month ago on my laptop and succesfully configured my ati x1300 graphic card, with 3d and everything. yesterday I let the system update and now the x-server it won't work. I have 2 more options on my grub menu (mandriva, windows and mandriva safe mode as always, now there are also linux with kernel 2.6.17-13 and linux with kernel 2.6.17-14). none of the options will work: the screen appears totally corrupted. I tried configuring the graphic card from safe mode but I got only error messages: cannot install ati-kernel-2.6.17-13mdv (ee) problem parsing the config file (ee) error parsing the config file afte doing aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf (as I did after the first intallation to get the 3D working) i got (ee) cannot open /dev/fb0: no such file or directory (ee) no devices detected could anyone please help? thanks! [moved from Software by spinynorman]
  7. I bought a Fujitsu-Siemens Amilo SI 18-48 and installed Mandriva 2007.1, dual booting with win xp mediacenter. everything is working fine, except for the card reader (not working at all and I have no idea how to make it work). I only had a bit of trouble to get the ATI card working with 3D, but I got it (and I am a total newbie, so everyone can get it!)!
  8. you're a genius!! I renamed that folder, launched firefox from terminal as normal user, the folder got re-created and now everything is ok! thank you so much, scoonma!
  9. I treid it... still nothing happens (empty line) you mean usr/lib/firefox? there is also usr/lib/mozilla I also tried modifieng menu entries, pointing to usr/bin/firefox or usr/bin/mozilla, but nothing has changed... thanks!!
  10. firefox is the only one I found with this behaviour. I already uninstalled and reinstalled it twice, with MCC and with urpmi...
  11. I'm on 2007.1 with gnome. I also noticed that firefox runs from terminal, but only if I give the command as root, as simple user it won't, so... I'm not sure it can be a simple menu trouble..
  12. I tried both: [chiara@localhost Desktop]$ which firefox /usr/bin/firefox [chiara@localhost Desktop]$ which mozilla-firefox /usr/bin/mozilla-firefox as root it gives exactly the same answers I mean empty line, where I could enter another command
  13. it simply says nothing.... I get: [chiara@localhost Desktop]$ ps -ef |grep firefox chiara 7106 7059 0 15:13 pts/1 00:00:00 grep --color firefox where the word 'firefox' is red
  14. hi everybody! I am new to linux, just installed mandriva and got it to work as I wish... just one thing remains a mistery: if I launch firefox from the taskbar or from the menu it won't start, I see it loading... and then nothing more. but if I launch it from terminal, by writing 'firefox' as root, it works without any problem. I already uninstalled it, rebooted, reinstalled, did it again choosing a different version (mozilla-firefox instead of mozilla-firefox-it)... it's always the same. how could I solve this? thanks very much for any help!!
  15. I solved te trouble, I post here my solution in case it is useful to someone: I installed task-3ddesktop and run aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf (found somwhere in mandriva forums) now everithing is perfectly ok! great! thanks to everybody!
×
×
  • Create New...