Jump to content
eroica

how to get hal to stop polling cdrom?

Recommended Posts

hello,

i'm getting constant activity on my cd/dvd laptop player and see in Device manager that the value "storage.media_check_enabled" is set to true. I want to toggle to false in hopes it will kill activity light. I tried this custom.fdi file:

?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <!-- -*- SGML -*- -->

<deviceinfo version="0.2">

 

<device>

 

<!-- Handle unnecessary polling of CD/DVD drive -->

<match key="storage.bus" string="ide">

<match key="storage.model" string="TOSHIBA DVD-ROM SD-R2102">

<match key="block.device" string="/dev/hdc">

<merge key="storage.media_check_enabled" type="bool">false</merge>

</match>

</match>

</match>

 

</device>

</deviceinfo>

 

but alas on reboot key is still true. I have put this file in /usr/share/hal/fdi/95userpolicy. Any ideas on how to toggle this value.

thanx...

Share this post


Link to post
Share on other sites

/usr/bin/hal-device-manager is the program i'm refering to. i believe it is derived from gnome but i've used it for awhile under kde 3.4.1. i'm sorry but how does one tell if dvd is using supermount. i know mdv 2006 changed out of the fstab file to udev i believe or something like that in the udev.d directory??

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using supermount it should be evident in your /etc/fstab

 

Perhaps removing the supermount would fix your problem? I am just guessing here. I did a google search and found some of your posts on the Mandriva Club forum :lol2: I got the impression you had resolved your problem from reading the posts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah i did. but silly me went and updated kernel (2.6.17) & hal from mde repo and problem started again and killing kde service does not work in solving problem anymore. I'm not at my laptop now to check fstab so i'll get back to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Standard 2006 only uses supermount for the floppy, so even with modified MDE versions, you'd still be using hal for the mounting of CD's.

 

I think this is a post for the MDE forums considering the mods you've applied, since hal works perfectly fine on my non-modified 2006.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah youre right here is cd line:/dev/hdc /mnt/cdrom auto umask=0,user,iocharset=iso8859-1,codepage=850,noauto,ro,exec,users 0 0

 

I feel like i keep being sent to the principal's office the way u keep moving my post's since I did mod |:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your line is practically the same as mine, my iocharset ends in 15 instead of 1, but that shouldn't cause your problem.

 

Hopefully MDE or THAC will appear and be able to explain or fix the problem you're experiencing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...