Jump to content
Sign in to follow this  
somethingx

Unable to find any workgroups

Recommended Posts

I've been using Samba for some time and it was working just fine. Today when I wrote smb:/ in Konqueror as I always do, I got this error: "Unable to find any workgroups in your local machine". Even if there was a problem accessing another machine on the network, which is possible, the name of the workgroup should have been displayed.

What could cause this change and how do I fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try "smb:/workgroup" instead.

If it doesnt work as well, recheck your Samba settings through the kcontrol samba module (or webmin, or any other administration tool you have handy) and get sure that it's not a firewall issue.

For using a smb client within Linux, the samba daemon does NOT have to be running.

Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to access my Linux PC from my Windows PC (the other machine on the network) and it went ok. The strange thing is that right after that I tried smb:/ on Linux again and it worked. I don't get it. :weird:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...