Jump to content

tf1

Members
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tf1

  • Rank
    casual
  1. Thanks, I managed to get the channels back by disabling Pulse audio. I had tried before posting, but didn't realize you had to reboot instead of just log out\in. I found that on an earlier post by SilverSsurfer60. The channel causing the problem was the "phone" channel. Sound is now perfect. What are the advantages of using Pulse audio? I may experiment with PA and try aumix or alsamixer, as Ken suggested. Would there be any benefit? Edit: If I swapped back to PA, would the phone channel stay muted? Cheers
  2. Hi Chaps Just installed 2010.2, works great. Problem is when i click on the sound applet and choose mixer, kmix shows only one channel "internal audio analog stereo" no others are available, used to be just fine in 2010, where I could choose from a multitude of channels. I need to get to the channels to mute one of them (can't remember which one) because with it unmuted my mouse makes a noise through the speakers when it is moved, it's very annoying Any ideas what I need to do, the driver is the same as far as I can recollect and it's using Alsa with Pulse audio enabled. Thanks
  3. Problem solved guys Go to http://wiki.slimdevices.com/index.php/MandrivaLinux and follow the instructions. The top script won't work, for obvious reasons. (old) You can then install modules, i.e. >cpan install CGI::Cookie or whatever. It also complained about YAML so installed that as well. I had to configure the Firewall to connect. "service squeezeboxserver status" = Running Server is now up and running and playing music. Server configuration address, 127.0.0.1:9000 Ted In the end I used 7.5 RPM
  4. Hi. I've been trying to install squeeze box server with no luck. I first used the rpm, which installed ok, but had problems. If i used "services squeezeboxserver start" I got this, "The following CPAN modules were found but cannot work with Squeezebox Server: CGI::Cookie (loaded <not found>, need 1.27) To fix this problem you have several options: 1. Install the latest version of the module(s) using CPAN: sudo cpan Some::Module 2. Update the module's package using apt-get, yum, etc. 3. Run the .tar.gz version of Squeezebox Server which includes all required CPAN modules." I uninstalled the RPM and downloaded and unpacked squeezeboxserver-7.4.2-29959.tgz there are no configure or install files. If I use ./slimserver.pl --daemon I get the same error as above. "The following CPAN modules were found but cannot work with Squeezebox Server: CGI::Cookie (loaded <not found>, need 1.27)" What do i need to do to sort this problem? I'm really at a loss for what to try next, running 2010 btw. Thanks Ted
  5. Thanks David, I read that thread and installed the updates, rebooted with no apparent problems. Cheers Ted
  6. Hi For a little while now i've had the java-1.6.0-sun packages ready to update, but the update manager keeps complaining about bad signatures. I've updated all sources with no change. I've had this before but it normally resolves itself in a day or two. Could i just install with bad sigs, what is likely to happen ? Should i just wait ? Thanks
  7. tf1

    msec message/log

    Thanks Ian, that's fine as long as i know what's going on. Just getting a bit paranoid these days. "highest level" sounds good to me.
  8. tf1

    msec message/log

    Hi I usually get a pop up message from msec saying it has done a security check. Today i noticed a different pop up, to quick to catch properly but mentioned /var/log. I've looked at /var/log/msec.log and found these entries. 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,505 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/suid_root.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,506 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/writable.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,506 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/sgid.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,506 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/open_port.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,507 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/unowned_user.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,507 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/suid_md5.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,507 WARNING: Enforcing permissions on /var/log/security/unowned_group.today to 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,707 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/acpid: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,707 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/ip6tables: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,708 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/ntpd: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,708 WARNING: Wrong permissions of /dev: should be 755 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,708 WARNING: Wrong group of /var/log/btmp.1.gz: should be adm 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,709 WARNING: Wrong permissions of /var/log/btmp.1.gz: should be 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,709 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/xfs: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,709 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/iptables: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,709 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/mandi: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,710 WARNING: Wrong permissions of /var/log/ConsoleKit/history: should be 640 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 10:50:26,710 WARNING: Wrong permissions of /etc/rc.d/init.d/shorewall: should be 744 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 11:01:01,620 INFO: Forbidding the X server to listen to tcp connection 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 11:01:01,638 INFO: Setting minimum password length 4 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 11:01:01,654 INFO: No changes in system files 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 12:01:01,226 INFO: Forbidding the X server to listen to tcp connection 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 12:01:01,265 INFO: Setting minimum password length 4 2009-06-01 12:08:42 2009-06-01 12:01:01,278 INFO: No changes in system files Can't find anything similar in a search, any ideas what this means? is there a problem and if there is, what do i do? Thanks
  9. Yes, that's definitely the bug i am experiencing, obviously not fixed yet because i only downloaded it a few hours ago. The work around isn't really a problem, just nice to know its not me being stupid (again). Thanks
  10. On first boot i found i had a normal desktop with icons and stuff. i changed it to "desktop" from "folder view" in Desktop activty / Type. On rebooting it had reverted to Folder view with icons and stuff. The widgets stay where they are put now. Something going on, not quite sure what though! i'll do a bit more poking around and see where i get. Not a big problem, i can live with it. :)
  11. Hi Just did a clean install of 2009.1 (not an upgrade). Everything went great and its up and running fine. Just one small thing, if i add a widget to the workspace and drag it to where i want it, after a few seconds it jumps back across the screen, like its on a "snap to grid" I've tried all the settings i can find, no good. Run a few searches on the net and on here as well, can't find anything. Probably something really silly, just can't figure out what it is! Anybody else had this problem? Suggestions appreciated. Thanks [moved from Software by spinynorman]
  12. If somebody could slap a solved sticker on this, that would be good. Thanks again
  13. Thanks Ken, i'll make a note for "next time" :)
  14. Try as i might, i couldn't get root access with the Mandriva One CD. Remembered i had a copy of Ubuntu 8.04 (well, you have to try these things, don't you) blew the dust off of it and booted machine. "sudo gedit", backed up and swapped files, rebooted and everything is back to normal. Phew! I'll have another go at what i tried, tomorrow. But this time i'll RTFM! Thanks Guys. What would we do without you?
  15. doesn't work, anything i try to open after SU gives me a klauncher\dbus error! Now i know what to do, just don't know how to do it? There must be a way to edit these files?
×
×
  • Create New...