Jump to content

Jezza

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jezza

  1. OR... You could read my post which ansers the question... Mr. Postman is a java applet which checks your hotmail and allowe Tunderbird to download it via the java applet...
  2. Try Mr Postman: Mr Postman It's a Java program so it should work just as well on Linux. You will probably need to not use the standard POP or SMTP ports unless you are prepared to run the program as root. Then just setup Thuderbird to check the ports you specify in Mr.P at server localhost
  3. Jezza

    Can't get into X

    OK, here it is... # /etc/bashrc # System Wide functions and aliases # Environment stuff goes in /etc/profile # by default, we want this to get set, # Even for non-interactive, non-login shells. if [ "`id -gn`" = "`id -un`" -a `id -u` -gt 99 ]; then , umask 002 else , umask 022 fi # are we an interactive shell? if [ "$ps1" ]; then case $term in xterm*) PROMPT_COMMAND='echo -ne "\033]0;${USER}@${HOSTNAME}: ${PWD}\007"' ;; *) ;; esac [ "$PS1" = "\\s-\\v\\\$ " ] && PS1="[\u@\h \W]\\$ " if [ -z"$loginsgh" ]; then #We're not a login shell for i in /etc/profile.d/*.sh; do .$i fi done fi fi unset loginsh I hope you mean the one in my home dir... cos this is the one I typed out... # .bash_profile # Get the aliases and functions if [ .f ~/.bashrc ];then . ~/.bashrc fi User Specific environment and startup programs PATH=$PATH:$HOME/bin export PATH unset USERNAME Just so I know... If I were to add a line to that at the bottom to indicate where my JavaVM is located would it be OK just stuck on the bottom? it said... /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin
  4. Jezza

    Can't get into X

    # .bashrc #User specified aliases and functions #Source global definitions if [ -f /etc/bashrc ]; then ./etc/bashrc fi Hope this is useful!!!
  5. Jezza

    Can't get into X

    OK.... I created a new user, called "new" and I got the same errors when trying to log in as them. I also tried copying all the default bash files from /home/new to my home direcroty, and still nothing
  6. Jezza

    Can't get into X

    Erm... yeah... I do that usually anyway. I use KDM to login, and if I login as root,it automatically goes into KDE,but if I login as me, it goes back to a command line login, and that's when I get those error messages... Also, where it says xxxxx in your post, what am I supposed to type there? And where abouts in .bashrc do I type this?
  7. Jezza

    Can't get into X

    HELP!!! I dunno what I changed, but I suddeny can't get into X when logging in as anyone other than root. Root will log in fine, but other users can't. I get error messages saying bash files can't be found... -bash: dircolors: command not found -bash: locale: command not found -bash: tty: command not found -bash: tty: command not found -bash: head: command not found when I type startx when logged in as myself, is says command not found, however, when I do it as root, it boots into the xwindows. It's starting to annoy me, now, too. Does anyone have any idea what I need to do?
  8. Jezza

    Keyboard issues...

    Ahhh, cool. I thought it was a problem with the way I'd configured my keyboard. Thanks alot :D
  9. I've just done a clean install of MDK 10. Official, since the update from 9.2 went funny... And now my print screen button doesn't work (it was previously bound to KSnapshot when I ran 9.2). nor does the winkey... They both used to work, in 9.2, but neither is working now. Anyone any ideas what I need to do? I am using a UK keyboard, with multimedia buttons, but I don't really need those working, just my print screen button.
  10. Thanks, I have the Mandrake menu back, now!!! \o/ There's something I noticed, though, in the Way I can change the menu... I can add to the existing menus, and I can change icons... But I can't move anything into a new folder, unles I creat another WITHIN the existing folder, which cannot be moved from that folder... This is getting confusing.. and frustrating!!
  11. OK, lol, thanks for pointing that out... In that case, I want the old 9.2 style Mandrake menu. And when I move everything back to how it was, and save it... It simply doesn't save!! It does the 'saving' thing, and then when I load the menu up again, or menudrake, for that matter... It's all back as it was!! Does anyone know what I need to do? I tried it as root, aslwell, BTW. Edit: I changed to the kmenu, and now I can't go back top the Mandrake menu... I selected it in menudrake, but it just won't go back!!
  12. I just upgraded from Mandrak 92. (and KDE 3.1) to Mandrake 10 (and KDE 3.2) and I must say I hate the new Kmenu... I want the old 3.1 style back, with configuration and amusement menus, not this clustered view. I tried moving it all back to how is was in MenuDrake, but when I save it, nothing's moved. I can add stuff to the current menus, but I can't move them to be like the old ones... Does anyone know what I can do? Jezza
  13. Jezza

    tuxracer very slow

    Sorry to disappoint you, but I'm using the propper drivers, I couldn't boot into X until I had installed the official ATi 9600xt drivers.
  14. Jezza

    tuxracer very slow

    I have the same problem too... glxgears is @ 320fps 1600 frames in 5.0 seconds = 320.000 FPS <at this point I started typing this message> 2160 frames in 5.0 seconds = 432.000 FPS 2180 frames in 5.0 seconds = 436.000 FPS 2180 frames in 5.0 seconds = 436.000 FPS 2280 frames in 5.0 seconds = 456.000 FPS <back to glxgrears> 1753 frames in 5.0 seconds = 350.600 FPS 1600 frames in 5.0 seconds = 320.000 FPS 1520 frames in 5.0 seconds = 304.000 FPS Tuxracer is running 2fps... 4 at max. I had the same problem with 9.2, but managed to force installation of the ATi drivers for my 9600xt. I'm using XFree 4.3 and kernel 2.4. I Got TuxKart (or something similar) which also runs at 2-4 fps, but if I switch to wireframe mode, it goes at a lightening fast framerate. The problem exists in almost all 3D games...
  15. Ok, sorry about posting in the wrong forum... I decided it was all related to the installation, though... Well, I've had a busy day and after some serious googling and usenet searches, I *think* I've fixed the network issue, but adding an external DNS ip to the /etc/resolv.config I will re-install, as suggested by drjones.. I'll come back if the problems persist...
  16. Ok, I finally made the switch after 4 years of trying... I got my WinXP/Mandrake (9.2) dual-boot running.. I have GRUB on a floppy, and Win XP will boot if the floppy isn't in... OK, so I get into X, set up my internet connection (I have 2 PCs, one runs WIn XP all the time, and has Wingate installed with NAT ennabled. I get my internet on the client through the NAT) so I set the gateway PC to 192.168.0.1 and everything else as normal. I access the internet perfectly in WinXP with these settings, but in Mandrake I can only access websites for a certain ammount of time, then I can suddenly no-longer get to them (Firefox just says "resolving www.blah.com" until it times out.) This happens in Mozilla, Konquerer and Galeon. Can anyone help me out? The wierd thing, is that IRC and MSN work constantly. And resetting the Wingate Engine on the server PC allows me to connect again... Does anyone have any idea what's up? I'm very new to this so you'll have to talk down to me, lol. I also have a few other problems... I have a soundblaster Live! pci soundcard, and the only noises I get in Linux are system beeps, not powered by the card... I did get an error message, but I forget... Also, I have a problem with installing from tar.gz files... it seems that I can only install programs to the location I downloaded the gzip file to, which is only the /home/james directorty, I have Firefox running from the desktop... Furthermore, it seems that somewhere along the lines, the permissions got messed up... I can't install rmps even when logged in as root. not can I execute certain ./make files I installed Wine to help me to get to my e-mail as for some reason, none of the browsers will connect to hotmail... they al just say "resolving host loginnet.hotmail.com" but I can't install the rpm Another problem is my graphics... I installed the lastest ATi driver for my 9600xt, but all the games either run way slow, or dont run at all!! TuxRacer is stupidly slow, and I have no control of the menus... Help!!! I really don't wanna have to reply upon Windows... moved from hardware to installing by Ixthusdan
×
×
  • Create New...