Jump to content
Steve Scrimpshire

ImageMagick weirdness

Recommended Posts

< root /home/omar > rpm -qa | grep ImageMagick
ImageMagick-6.2.6.4-4mdk

 

When I do a label for a montage image map, it shows the width and height of my images to be 400x300 (they did, at first, anyway...now they are showing the label as 200x150):

< root /home/omar/natchez-trace > montage -label '%f\n%wx%h' -size 256x256 '*.JPG[120x90]' -strip -tile 5x -frame 5 -shadow -geometry 120x90+5+5 index.html

 

When they are, in actuality, 800x600:

< root /home/omar/natchez-trace > identify -format %wx%h DSC00100.JPG

800x600

 

Example: http://semperphi.com/natchez/

 

What on earth am i doing wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still can't find the solution.

 

Update:

 

Running with the verbose switch I see this:

< root /home/omar/natchez-copy > montage -verbose -label '%f\n%wx%h' -size 256x256 '*.JPG' -

strip -tile 5x -frame 5 -shadow -geometry 120x90+5+5 index.html

DSC00097.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00098.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00099.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00100.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00101.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 2e+02kb

DSC00102.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00103.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00104.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00106.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00107.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00108.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00109.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 3e+02kb

DSC00110.JPG JPEG 800x600=>400x300 400x300+0+0 DirectClass 2e+02kb

<snip>

 

Why is it doing this?

Edited by Steve Scrimpshire

Share this post


Link to post
Share on other sites

I remember having trouble with ImageMagick's geometry command unless I added the "!" modifier (which forces it to be exactly the specified size).

 

Unfortunately, that was some time ago, at my previous job, so I don't have the details handy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even with this command,it reports my images as 400x300, when they are actually 800x600:

 

< root /home/omar/natchez-copy > montage -verbose -label '%f\n%wx%h' -size 256x256 '*.JPG[360x270]' -strip -tile 5x -frame 5 -shadow -geometry 120x90+5+5! index.html

 

This command:

 

montage -verbose -label '%f\n%wx%h' -size 256x256 '*.JPG[120x90]' -strip -tile 5x -frame 5 -shadow -geometry 120x90+5+5! index.html

 

shows my images as 200x150. Is there no way I can limit the amount of the image it reads in to lower CPU usage and still get an accurate image size?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...