Jump to content
Sign in to follow this  
rogerh

DSL modem recommendation for 2008

Recommended Posts

Well my networking knowledge is limited. I checked my modem and I do not have NAT enabled either. I did not see any Quality of Service or IGMP multicast items in my GUI.

 

Can you verify that your GUI indicates a DNS server has been specified?

 

Is there an option to "restore defaults" This might get you going.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, the GUI says that there is both a primary and secondary DNS server specified. I do have a button in the back of the modem to restore defaults, but since I have changed nothing, I am pretty certain that it is in default mode.....

 

Perhaps I should open a new post in a different category more relevant to this issue??

 

Regards -- Roger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

The ISP indicated that I should check the system MTU, with at recommended rate of 1492. Does anyone know how I can check / adjust that?? Comments??

 

Thanks -- Roger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is also at 1500. Do you know how to adjust it to 1492?? Sounds like not much difference to me, but then again I am no expert......

 

Thanks -- Roger

Share this post


Link to post
Share on other sites

The MTU should be correct for the type of connection you have. Standard ethernet uses an MTU of 1500. If 1492, then this is obviously for a DSL connection, and in Mandriva, this should be configurable through the network configuration wizard in MCC (Configure Your Computer). Make sure the correct type of network connection is configured if PPPOE or PPPOA and set the MTU accordingly. you may need to go into advanced config settings, but I'm not sure I would have to check as I'm not on a Mandy system right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you know how to adjust it to 1492?

 

add MTU=1492 to the file: /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

 

I doubt this will rectify your problem, but there is no harm in trying......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, and shockingly enough it fixed the problem!! I gather that the max system MTU is 1500, and some sites tack on extra (for some purpose or another) which exceeds the 1500 limit and things bounce. Supposedly the 1492 allows 8 (bytes?) of tacked on info so that the 1500 limit is not exceeded. Need to talk to someone that knows what they are talking about to get a coherent description....

 

I read somewhere that this is addressed in 10.1?? But that is not my system....

 

Thanks and regards - I am up and running!!! Roger

Edited by rogerh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...