Jump to content
opvask

can't login to kde after installing task-gnome

Recommended Posts

in Mandriva 2007.1 Spring, when I install Gnome (task-gnome or task-gnome-minimal) I run into problems. I must add that I normally use auto login on boot.

 

1. I cannot login to Gnome. Gnome will hang during login. The splash screen will appear but then nothing else happens.

2. I cannot login to (my main environment) KDE instead. The system will automatically choose Gnome during boot, but as mentioned in #1, Gnome does not startup properly. If I use CTRL+ALT+Backspace I can go back to the Login screen, but if I try to login to KDE then I will be directed back to the login screen immediately. The same thing will happen if I try with failsafe.

 

How to solve this? Why does Gnome hang during boot? All files needed should be installed with "task-gnome".

How can I manage to login with KDE again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like some problems with the ICEauthority file. Try to fix it by launching the following command as root (press ctrl+alt+F1 for console mode as root, press ctrl+alt+F7 for getting back to the graphical login):

chown username /home/username/.ICEauthority

after that restart the Xserver with ctrl+alt+backspace.

 

Hope that fixes it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the suggestion even though it did not solve the problem. I have been out of town for a while so I have not been able to try this before now. I did manage to solve the problem today though. I did a real quick "ctrl+alt+backspace" immediately when the nvidia screen appeared. I was then able to go to the login screen before Gnome started loading and log in to KDE. :)

 

Now I only wonder why Gnome keeps hanging when installed with task-gnome. It has never worked for me in 2007.1

 

Thanks for the help

O

Share this post


Link to post
Share on other sites

If correcting permissions doesn't fix it, then Mandriva really borked it tremendously. Actually, I got sick of the many bugs in 2007.1 that no one cared about to correct that I upgraded to cooker some weeks ago, where I at least got some kind of fixes for the previously broken gnome packages.

 

QA still sucks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...