Jump to content
Sign in to follow this  
studmuffin007

3D

Recommended Posts

Just had to do a new install and for the love of god i can not get the 3d affects to work ive updated the graphics driver but that didnt help, whats wrong? it all worked well when i first installed 2007 (untill i installed the driver twice)

 

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

We will need a little more info here... which graphic's card do you have? When you say '3d affects' do you mean 'direct rendering'? Which drivers did you use and how did you install them? Can we see your xorg.conf / XF86Config file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the graphic card i have is a nvidia 128mb gforce 4 and the 3d effects i was refering to were XGL or AIGLX so i get the cube back, the driver i used was the 9629 nvidia driver installed via mcc

 

my xorg.conf file

# File generated by XFdrake (rev 57713)

 

# **********************************************************************

# Refer to the xorg.conf man page for details about the format of

# this file.

# **********************************************************************

 

Section "Files"

# font server independent of the X server to render fonts.

FontPath "unix/:-1"

 

# minimal fonts to allow X to run without xfs

FontPath "/usr/share/fonts/misc:unscaled"

EndSection

 

Section "ServerFlags"

#DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)

AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does not work

#DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)

EndSection

 

Section "Module"

Load "dbe" # Double-Buffering Extension

Load "v4l" # Video for Linux

Load "extmod"

Load "type1"

Load "freetype"

Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Keyboard1"

Driver "kbd"

Option "XkbModel" "pc105"

Option "XkbLayout" "gb"

Option "XkbOptions" "compose:rwin"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Mouse1"

Driver "mouse"

Option "Protocol" "ExplorerPS/2"

Option "Device" "/dev/mouse"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Eraser1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "eraser"

Option "Mode" "Absolute"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Cursor1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "cursor"

Option "Mode" "Relative"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Stylus1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "stylus"

Option "Mode" "Absolute"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "SynapticsMouse1"

Driver "synaptics"

Option "SHMConfig" "on"

EndSection

 

Section "Monitor"

Identifier "monitor1"

VendorName "Generic"

ModelName "1024x768 @ 60 Hz"

HorizSync 31.5-48.5

VertRefresh 50-70

 

# TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.

# 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync

ModeLine "768x576" 50.00 768 832 846 1000 576 590 595 630

 

# 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync

ModeLine "768x576" 63.07 768 800 960 1024 576 578 590 616

EndSection

 

Section "Device"

Identifier "device1"

BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"

Driver "nvidia"

Option "DPMS"

EndSection

 

Section "Screen"

Identifier "screen1"

Device "device1"

Monitor "monitor1"

DefaultColorDepth 24

 

Subsection "Display"

Depth 8

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 15

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 16

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 24

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

EndSection

 

Section "ServerLayout"

Identifier "layout1"

InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"

InputDevice "Mouse1" "CorePointer"

InputDevice "Eraser1" "AlwaysCore"

InputDevice "Cursor1" "AlwaysCore"

InputDevice "Stylus1" "AlwaysCore"

InputDevice "SynapticsMouse1" "AlwaysCore"

Screen "screen1"

EndSection

 

my XF86Config file

# File generated by XFdrake (rev 57713)

 

# **********************************************************************

# Refer to the xorg.conf man page for details about the format of

# this file.

# **********************************************************************

 

Section "Files"

# font server independent of the X server to render fonts.

FontPath "unix/:-1"

 

# minimal fonts to allow X to run without xfs

FontPath "/usr/share/fonts/misc:unscaled"

EndSection

 

Section "ServerFlags"

#DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)

AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does not work

#DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)

EndSection

 

Section "Module"

Load "dbe" # Double-Buffering Extension

Load "v4l" # Video for Linux

Load "extmod"

Load "type1"

Load "freetype"

Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Keyboard1"

Driver "kbd"

Option "XkbModel" "pc105"

Option "XkbLayout" "gb"

Option "XkbOptions" "compose:rwin"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Mouse1"

Driver "mouse"

Option "Protocol" "ExplorerPS/2"

Option "Device" "/dev/mouse"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Eraser1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "eraser"

Option "Mode" "Absolute"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Cursor1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "cursor"

Option "Mode" "Relative"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "Stylus1"

Driver "wacom"

Option "Device" "/dev/input/event0"

Option "Type" "stylus"

Option "Mode" "Absolute"

Option "USB"

EndSection

 

Section "InputDevice"

Identifier "SynapticsMouse1"

Driver "synaptics"

Option "SHMConfig" "on"

EndSection

 

Section "Monitor"

Identifier "monitor1"

VendorName "Generic"

ModelName "1024x768 @ 60 Hz"

HorizSync 31.5-48.5

VertRefresh 50-70

 

# TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.

# 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync

ModeLine "768x576" 50.00 768 832 846 1000 576 590 595 630

 

# 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync

ModeLine "768x576" 63.07 768 800 960 1024 576 578 590 616

EndSection

 

Section "Device"

Identifier "device1"

BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"

Driver "nvidia"

Option "DPMS"

EndSection

 

Section "Screen"

Identifier "screen1"

Device "device1"

Monitor "monitor1"

DefaultColorDepth 24

 

Subsection "Display"

Depth 8

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 15

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 16

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

 

Subsection "Display"

Depth 24

Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "640x480" "480x360" "320x240"

EndSubsection

EndSection

 

Section "ServerLayout"

Identifier "layout1"

InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"

InputDevice "Mouse1" "CorePointer"

InputDevice "Eraser1" "AlwaysCore"

InputDevice "Cursor1" "AlwaysCore"

InputDevice "Stylus1" "AlwaysCore"

InputDevice "SynapticsMouse1" "AlwaysCore"

Screen "screen1"

EndSection

 

Thank in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

In this section over here:

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so"
EndSection

 

Try replacing

Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so"

with just

 Load "glx"

Also remember to restart the X server before testing it again.

 

Are you just trying glxgears? Have youchecked anywhere else? Try the following for a sure-fire check:

 $ glxinfo |grep direct

(Hope I remembered all that correctly :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you're running XGL as your 3d desktop at the time you run glxinfo then you will always receive direct rendering: no as the result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...