Jump to content
  • Announcements

    • spinynorman

      Mandriva Official Documentation

      Official documentation for extant versions of Mandriva can be found at doc.mandriva.com.   Documentation for the latest release may take some time to appear there. You can install all the manuals from the main repository if you have Mandriva installed - files are prefixed mandriva-doc.
    • paul

      Forum software upgrade   10/29/17

      So you may have noticed the forum software has upgraded !!!
      A few things that have changed. We no longer have community blogs (was never really used) We no longer have a portal page.
      We can discuss this, and decide whether it is needed (It costs money) See this thread: Here
Sign in to follow this  
dude67

Amarok will not start [solved]

Recommended Posts

Just today I was faced with this problem: I cannot start Amarok. Whenever I try to start it, it hangs with the flash graphics: Amarok - rediscover your music.

 

I cannot start it from K-menu nor from terminal. This is the info in terminal:

[dude67@localhost ~]$ amarok -v
Qt: 4.6.2
KDE Development Platform: 4.4.3 (KDE 4.4.3)
Amarok: 2.3.1
[dude67@localhost ~]$ amarok -d
Calling appendChild() on a null node does nothing.
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
amarok(26812)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(26812)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
amarok(26812)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
QGraphicsLinearLayout::removeAt: invalid index 1
amarok(26812)/kdecore (KConfigSkeleton) KCoreConfigSkeleton::writeConfig:
<unknown program name>(26811)/: Communication problem with  "amarok" , it probably crashed. 
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." " 

[dude67@localhost ~]$ 

 

 

[moved from Software by spinynorman]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you recently upgraded to Mandriva 2010.1? Try removing all the amarok stuff in ~/.kde4 then try starting amarok again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent; thanks Greg! There was this:

~/.kde4/share/apps/amarok/

I renamed it and amarok started without a problem!

 

I knew I could trust you guys! :thumbs:

 

:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to find a way to rename the subject to add the solved, but couldn't find a way to do so myself.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to find a way to rename the subject to add the solved, but couldn't find a way to do so myself.

 

You edit the first post using the full messenger... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

well I did the same...because I was having the same issue but after that, when I try to add my media it crashes.. :unsure:

any ideas?

 

here's the output

 

link XMLID_9_ hasn't been detected!

link XMLID_9_ hasn't been detected!

link XMLID_9_ hasn't been detected!

link XMLID_9_ hasn't been detected!

Could not resolve property : linearGradient5167

Could not resolve property : linearGradient3563

Could not resolve property : linearGradient3563-3

Could not resolve property : linearGradient3563-3

TagLib: ID3v2.4 no longer supports the frame type TDAT. It will be discarded from the tag.

TagLib: MPEG::Header::parse() -- Invalid sample rate.

TagLib: MPEG::Header::parse() -- Invalid sample rate.

TagLib: MPEG::Header::parse() -- Invalid sample rate.

TagLib: MPEG::Header::parse() -- Invalid sample rate.

Qt has caught an exception thrown from an event handler. Throwing

exceptions from an event handler is not supported in Qt. You must

reimplement QApplication::notify() and catch all exceptions there.

 

terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'

what(): std::bad_alloc

KCrash: Application 'amarok' crashing...

sock_file=/home/rr/.kde4/socket-Roger's.localdomain/kdeinit4__0

 

 

 

 

Thanks in advance

Edited by demonseth17

Share this post


Link to post
Share on other sites

# rpm -qa | egrep 'amarok|libtaglib'
amarok-utils-2.3.1-1mdv2010.1
amarok-scripts-2.3.1-1mdv2010.1
libamarokocsclient4-2.3.1-1mdv2010.1
libtaglib1-1.6.2-1mdv2010.1
libamarokcore1-2.3.1-1mdv2010.1
libamarok-sqlcollection1-2.3.1-1mdv2010.1
amarok-2.3.1-1mdv2010.1
libamarokpud1-2.3.1-1mdv2010.1
libamaroklib1-2.3.1-1mdv2010.1

 

I got it working but whenever I try to add a bunch of files to try to create a play list, it crashes, but if I do it selecting some of the mp3, adding it slowly, it doesn't crash at all... :unsure:

 

does it has something to do w/ this bug?

 

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=227639

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have the proper rpms installed, so you could try deleting your playlist located at:

 

/home/rr/.kde4/share/apps/amarok/current.xspf

 

Then open amarok and try creating a new list. If that doesn't work... I guess you will have to add them slowly. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Then open amarok and try creating a new list. If that doesn't work... I guess you will have to add them slowly. :)

 

 

well I think that's what I'll have to do because I already did that :mellow:, but thx anyway, if I just add those 1 time and save the play list I won't have to do it several times I think :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×