Jump to content

Darkelve

Members
  • Content Count

    2516
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Darkelve

  1. I have to give props to the current release of Mandriva (2009.1)... been using OpenSUSE for some years now, but I think 2009.1 is the best Linux distro currently available. This is also - but not only - thanks to KDE 4.2 desktop. I do have to say that KDE 4.2 really benefits from wide screens though (more space to leave all those widgets/plasmoids ;-) )
  2. Not really orthodox, but I 'solved' it by attaching an external USB DVD drive... typing this from 2009.1 right now! :-) Now to hunt for mp3 playback packages :P (edit: hmmm, they are pre-installed?? :D )
  3. Yes, like I said in my first post it does not help:
  4. Tried to install with unetbootin, but no luck either: I get "... Warning: unable to open an initial console." I Google-ed and from http://www.nabble.com/-Bug-48119--NEW:-Whe...td22151790.html I found this remark: Seems like it's impossible for me to install Mandriva 2009.1 AT ALL! :(
  5. I am hit with the following bug where the installer will not boot up, and the install CD hangs at boot time: http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_Errata#...some_CD_readers However, the 'trick' they posted there does not work for me. Any other tips on how to install it anyway? I'm been thinking perhaps I can put this iso/installer on a USB stick and perhaps install it from there... Darkelve
  6. Hello! Lots of new faces here, but I do remember Neddie and Dexter. I returned here because of this (I have to have KDE 4.2 and Mandriva is the first distro that has it). Currently running Ubuntu 9.4 for a few days (before OpenSUSE 11.1) but it's not really my thing. I hope I will fare better with Mandriva Spring 2009.1 ; back to my roots! (I still remember installing Mandrake 9.0). Will I miss out on many packages if I pick Mandriva One instead of the 'full' DVD? And how is your experience with Mandriva? Darkelve
  7. Well, as an update, I tried it out for a while, but not playing it actively anymore. Too little action on the PvE servers...
  8. I've yet to try it so I'm curious: what didn't you like about it?
  9. Even though I'm against the monthly-subscription fee, I wanted to try out another MMORPG after guild wars. So recently I've been able to get Dark Age of Camelot+expansions pretty cheap. It included 2 months of free play, I want to see how fun it is in that period. It would be so much nicer to have people to play with though. Anyone care to join me?
  10. Hey me too! The fact that the Gnome version is always better than KDE is one of the reasons I keep going back to OpenSUSE. Kubuntu's KDE implementation, at least the times that I tried it, is pretty crappy IMhO.
  11. Hi, I suppose the difference in boot & shutdown is because Kubuntu uses the new -sort of 'experimental' UpStart: http://upstart.ubuntu.com/
  12. Sorry. Since I started using Suse and stopped being a moderator here, I haven't really kept an eye on this thread anymore. It might be outdated in some places unless the other mods kept it 'fresh'.
  13. For those interested, this should be useful too: http://www.codeweavers.com/products/cxgame.../the_real_dirt/
  14. Well, as far as I understand Max OSX 'success rate' is likely to be lower than Linux, since they started on OSX later and there are still some problems with 'Quartz' driver (graphics subsystem). I tried it out and it seems that this is what CX Games is (compared to Wine): - seems to be based on a recent 'stock' version of Wine - calls wine with specific parameters (probably to increase performance) - creates a separate 'wine/cxgames' folder called ~/.cxgames/ - uses the Crossover Installer, which means folders get created automatically in KDE/Gnome menu and icons on Desktop If you do not mind the fiddling with the command line, there does not seem to be a lot of reasons to get this, unless for easier installation and in order to support Wine financially (or if you want to play one or more games on the 'supported' list).
  15. Sure, but that still doesn't amount to a huge number of 'top' games.
  16. They list only a couple, but probably many more will work. They just cannot give any guarantees on those "many more"... CX Games is based on the latest version of wine, so the games you could get to work with that have a pretty good chance of also working with CX Games. The difference is, the installation is easier, and it is optimized for performance, which I take it means for example that it will not slow down performance because of debugging code ('error messages') like in regular Wine. Also by having this seperate product they can update it more regularly in order to profit from recent DirectX (and other) improvements in Wine. These are some games that I personally have got to run with 'regular' Wine over the past year(s): - Dreamfall - Secret Files Tunguska - The Witcher (runs, but not really playable being too slow) - Dark Messiah Of Might And Magic (very slow at some points though) - Oblivion (sometimes slow, lot of regressions) - Morrowind - Call of Duty, original version - Prince of Persia I and II (Pop 3 runs but not really playable due to visual bugs) - Syberia II (Benoit Sokal adventure game) - Gabriel Knight II, Gabriel Knight III - Paradise (Benoit Sokal adventure game) - Laxius Power I, II, III (RpgMaker games) - Oni - Guild Wars (original version) - Deus Ex - Lighthouse (Old 'Sierra Online' game) - Probably I'm still forgetting a couple... Not too shabby right? It gives me great hope to what they'll be able to do once they are at Wine 1.0 (edit: being able to see -for example- how Dreamfall got working better and better was a real joy... especially the sound, graphic effects and bink videos)
  17. Here is the product page: http://www.codeweavers.com/products/cxgames/ And here is the announcement: http://crossover.codeweavers.com/pipermail...rch/000040.html It's especially interesting since they now are in direct competition with Transgaming's Cedega.
  18. Well, seems like I found the problem. The resetting of the router helped, BUT at the same time it cleared the "SSID" value , so that the router would not get an IP address from the Access Point. I'm typing this in Windows now, need to change a few settings first to get it working in Linux too, since I tried a lot of things and it's a bit messed up :-x Darkelve
  19. "Where do you know from? Maybe it's your neighbour..." No neighbours. "Is that the correct sequence?" Cable Modem -> Wireless Access Point -> Wireless linksys router -> PC clients (onboard ethernet on motherboard) I'll try with a cable when I can.
  20. I'm not using a WEP key (don't ask). Anyways, when I try to get an IP address the system complains it cannot reach the DHCP server. Also if I do an ipconfig (Windoze) or ifconfig, I get a couple of addresses which I am not sure where they are coming from... I suppose this is an address obtained from the Linksys wireless router. And I think the wireless router somehow cannot get a DHCP address from the wireless access point (even though it's not blocked in any way). Maybe my Linksys router's wireless connection is broken somehow? Hmmm, this looks like a good time to look further into those Power-Over-Ethernet/Homeplug devices. Those look easier to configure, and I'm sick of this wireless sh**
  21. There is one... if I need network on either computer, I pull out the plug (ethernet jack) and plug it in the other one. Yes, it has two modes... there is a switch with "X" (what is what I should need I think) and "II". This evening I powered down my computer, reset my wireless router, my wireless accesspoint. And now, the Lan button blinks, but not the Wlan button any longer! On neither of the 2 PC's , no matter if I use SUSE or Windos. I have the IP address for the web frontend, but I can't reach it, not even if my LAN led is blinking green. What gives?
  22. Actually the network card configuration module in Yast has an option (check box) to enable/disable IPV6. And I already did (disable it).
  23. Okay... I have done some more research and came up with a couple possible causes/solutions: - Problems due to the network card and P&P setting in the BIOS... this is a probably cause, since I did change the BIOS settings recently, and before the router would give an IP address when booting. Also would explain why the other computer does receive an IP address. Still does not explain though why Windows does get an IP address when it books and Linux does not. - Switching on and off the router (to release IP addresses I assume) - Problem with dual-booting XP and Linux... suggested to power down and back up the router and/or the computer running it (shutting down the computer and pulling out the power cord for a minute). Don't really understand why this would help... 'restarting' the router I can understand, but not sure why pulling the power cord would help.
×
×
  • Create New...