MandrivaUsers.org : KDE 3.5.1 Where can I change panels appearance - MandrivaUsers.org

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

KDE 3.5.1 Where can I change panels appearance

#1 Guest_majkel00_*

  • Group: Guests

Post icon  Posted 26 February 2006 - 03:42 PM

Where in KDE 3.5.1 can I change panels appearance : background, transparency etc. ?

In KDE 3.4.2 can I do this by clicking on the panel, and then choosing "Configure panel" - like on the picture:
http://img107.images...e=kde3427lv.png

In KDE 3.5.1, the tab is different and there isn't option "Appearance" :
http://img114.images...4/kde3513ji.png

Is this right? If yes - where can I find options to change panels apearance?

This post has been edited by majkel00: 26 February 2006 - 04:10 PM

0

#2 User is offline   devries 

  • paashaas
  • Group: Members
  • Posts: 4,120
  • Joined: 10-August 03

Posted 26 February 2006 - 04:06 PM

Update to the latest KDE 3.5.1 version by mde. Or edit /home/your name/.kde/share/config/kickerrc and add the line: Transparent=true

After that restart kicker (open a console and type: dcop kicker Panel restart )
0

#3 Guest_majkel00_*

  • Group: Guests

Posted 26 February 2006 - 04:34 PM

OK. It works - panel is now transparent. And what about colors and background images etc., like in kde 3.4.2? If I install from "RPM's by mde" will it be visible "Appearance" in "Configuration panel"?
0

#4 User is offline   devries 

  • paashaas
  • Group: Members
  • Posts: 4,120
  • Joined: 10-August 03

Posted 26 February 2006 - 04:47 PM

Yes latest versions of kde by mde have these panel settings again. Else you need to edit the kickerrc config by hand.
0

#5 Guest_majkel00_*

  • Group: Guests

Posted 26 February 2006 - 04:56 PM

I see. The latest version will I find here: http://www.mde.djura.../RPMS/kde-3.5.1 or in another location (where)?
0

#6 User is offline   devries 

  • paashaas
  • Group: Members
  • Posts: 4,120
  • Joined: 10-August 03

Posted 26 February 2006 - 05:14 PM

For kde install information read the topics in the workbench forum. Everything you need to know is explained there.
0

#7 User is offline   scarecrow 

  • Platinum
  • Group: Platinum
  • Posts: 5,157
  • Joined: 16-February 05

Posted 26 February 2006 - 07:36 PM

Just curious: why rightclicking it and "configure panel" does not work?
Mine is also 3.5.1 (on Arch Linux "Noodle"), and the option is definitely there, and working.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users